Home

Wat is onze business als EOR?

Ons bedrijf neemt de administratieve last van uw bedrijf over, we kunnen dit op verschillende manieren doen – we nemen de verantwoordelijkheid voor de wereldwijde tewerkstelling van uw personeel en maken zo uw tijd, geld en middelen vrij.

Employer of Record

Een EOR wordt, via het nodige wettelijke papierwerk, de werkgever van uw personeel en verhuurt hen vervolgens terug aan uw bedrijf.

Waarom zou u vragen ? Om U tijd en geld te besparen.

Wij kunnen expertise leveren voor uw personeelsbehoeften, bedrijfsadministratie en strategische behoeften – u kunt kiezen uit een of alle van onze diensten, afhankelijk van de grootte van uw bedrijf en in welk land u wenst te opereren.

Onze diensten

  • Juridisch handelen binnen een bepaald land
  • Personeelsdiensten
  • Loonlijst
  • Fiscale verplichtingen
  • Uw benodigde visa (vaak via sponsorship)
  • Ziektekostenverzekering en uitkeringen
  • Opheffing of sluiting van uw bedrijf indien nodig
  • Ontslag

Hoe nemen wij de administratieve last van u over?

Wij doen dit door de geregistreerde werkgever van uw personeel te worden, waarbij wij ervoor zorgen dat u wettelijk voldoet aan alle verschillende lastige internationale regelingen en belastingen zodat u soepel kunt groeien zonder dat u een lokale entiteit hoeft op te zetten in het land van uw keuze. Door gebruik te maken van ons uitgebreide internationale netwerk van contacten en jarenlange ervaring kunnen wij uw bedrijf niet alleen helpen met het betreden van nieuwe wereldwijde markten en marktkansen, maar ook met het verkrijgen van preferentiële tarieven en voordelen binnen deze markten, wij kunnen zelfs optreden als bedrijfssponsor voor de benodigde werkvergunningen indien nodig.

Uw internationale behoeften

Laten we eens in meer detail kijken naar wat wij voor u kunnen doen:

Een internationale Professional Employer Organisation (PEO) geeft u toegang tot een bepaald land op een legale en kosteneffectieve manier – u hoeft geen tijdrovend en duur mijnenveld te doorkruisen, overspoeld met bureaucratie, terwijl u een nieuw bedrijf of dochteronderneming in een nieuw land opzet. Een PEO handelt al uw behoeften af en bespaart u dat geld en tijd. Wij voeren alle lokale arbeidscontracten uit en beheren zo uw vaste werknemers en contractanten. Wij zorgen voor eventuele aanvullende verzekeringen of werkvergunningen. In feite least u uw werknemers van ons, zodat u toegang krijgt tot het land van uw keuze en uw operationele kosten kunt verlagen. Wij kunnen ook de kosten en de tijd verminderen die nodig zijn voor uw vertrek uit dat land als u uw ambities hebt bereikt of als de marktomstandigheden ongunstig veranderen.

Waarom kiezen voor ons als uw EOR?

Zelf doen of uitbesteden?

Wanneer u zich in het buitenland wilt vestigen, wilt u dan alles zelf doen? Of besteedt u het liever uit en profiteert u van de waardevolle ervaring van een bedrijf als het onze?

Als u alleen de werving van uw personeel en of HR-oplossingen moet uitbesteden, moet u echt overwegen om met een internationale PEO, ASO of BPO te werken. U zult meteen begrijpen hoe het zit met de aansprakelijkheid als er ongelukkige werkgelegenheidsproblemen ontstaan, bijvoorbeeld wie beheert deze werknemers op dagelijkse basis en wie is degene die verantwoordelijk is als de wettelijke regelgeving in het gedrang komt?

Foreign Subsidiary as a Service

Wanneer u te maken hebt met belangrijke aannemers, wilt u misschien uw bedrijf beschermen en een Foreign Subsidiary as a Service (FSaaS) gebruiken om een legale aanwezigheid in een land te vestigen zonder een rechtspersoon op te richten, die u zal beschermen tegen mogelijke juridische problemen, bijvoorbeeld als de aannemer probeert zijn overeenkomst te betwisten of er niet aan voldoet. Bij het werken met contractors is het verstandig om in de overeenkomst duidelijk en eenvoudig te zijn over IP bescherming en autonomie.

Full-service one-stop-solution

Wanneer u vaste werknemers in het buitenland in dienst neemt, raden wij u aan een full-service one-stop-solution te kiezen voor de organisatie en administratie van uw compliance, HR, loonadministratie en secundaire arbeidsvoorwaarden. Neem de stress en zorgen van het maken van kostbare fouten weg als deze en drain je van uw financiën en tijd dus het gebruik van een buitenlandse dochteronderneming als een dienst is een “no brainer” bij het overwegen van het inhuren van full-time, part-time, of vaste medewerkers hoe belangrijk is het voor u om de kosten stress te verminderen en compliant te blijven?

Meer weten over onze dienstverlening?

Als u meer wilt weten over EOR en hoe wij u kunnen helpen, neem dan contact met ons op. Helpen bij de vestiging van bedrijven in het buitenland is onze specialiteit en wij helpen u graag!

Gino - ThisWorks